Особливості оформлення техпаспорту на квартиру, як замовити та який термін дії

Важливий момент для людини, що оформляє техпаспорт БТІ - термін дії та знання того, які операції з нерухомістю призводять до необхідності її переоформлення. Справа в тому, що техпаспорт - обов'язкова складова комплекту документації на об'єкт будь-якої нерухомості. Якщо техпаспорт на приміщення БТІ відсутній - власника не позбавлять права володіти ним, але здійснити якісь операції з нерухомістю буде не можна.

 

Скільки діє техпаспорт БТІ

У чинних українських законах термін, протягом якого паспорт є дійсним, не встановлено. Але при цьому в ряді випадків інформацію, що міститься в документі, потрібно перепідтверджувати. Новий техпаспорт оформляється:
 
- у разі зміни власника приміщення;
 
- за зміни об'єкта нерухомості.
 
Якщо в ході проведення інвентаризації виявлено, що в стані нерухомості є зміни, то техпаспорт БТІ доведеться поміняти. У цьому випадку БТІ вносить належні зміни та доповнення до інвентарної справи, після чого проводиться заміна на новий документ.
 
Як замовити техпаспорт у БТІ
Оформлення техпаспорта можливе лише з ініціативи власника нерухомості чи особи, якій довірено отримання документів. Звертатися потрібно до БТІ за місцем проживання. Допускається оформлення у приватній компанії, яка має ліцензію або кваліфікаційний сертифікат, що підтверджує право на проведення інженерних робіт.
 
Всі питання щодо отримання техпаспорту регулюються за нормами Житлового та Цивільного кодексу, а також законами «Про власність» та «Про архітектурну діяльність».
 
Законодавчі норми дозволяють вам замовити техпаспорт БТІ онлайн та не витрачати час на поїздки в інші організації. Наші фахівці візьмуть на себе клопіт із своєчасного оформлення документації та допоможуть отримати техпаспорт у мінімально можливий за законодавством час.
 
Не забувайте про своєчасне оформлення техпаспорту. Якщо ви зробили перепланування, плануєте оформити або переукласти іпотечний договір, продати приміщення – буде потрібно новий техпаспорт. Ми допоможемо вирішити усі питання у мінімальний час.

Новини

Особливості оформлення техпаспорту на квартиру, як замовити та який термін дії

Особливості оформлення техпаспорту на квартиру, як замовити та який термін дії

Технічний паспорт – один із основних документів на нерухомість. У ньому перераховуються всі характеристики об'єкта, зазначаються його власники, місцезнаходження, і навіть оцінна вартість.

Техпаспорт на квартиру

Техпаспорт на квартиру

Що робити, якщо вам потрібне виготовлення техпаспорта на квартиру?

Узаконення самочинного будівництва

Узаконення самочинного будівництва

Узаконити самобуд – це реально



Бюро технічної інвентаризаціїФОП Петрайчук П. В.

Адреса: Дніпро, пр. Дмитра Яворницького, 60, офіс 333
petraichuk@gmail.com (068) 857 02 70 (099) 43 11 373




Приєднуйтесь до нас у соціальних мережах: